ДОДЕЛА НАГРАДА ПОДРУЖНИЦЕ ЛЕКАРА ЗРЕЊАНИН ЗА 2019. И 2020.Г.

Сваке године Подружница лекара Зрењанин додељује признања и годишње награде Друштва лекара Војводине (ДЛВ) за претходну годину. Прошле године због ванредне ситуације није било прилике  да се уруче награде за 2019. годину, тако да су ове године предате награде како за 2019. тако и за прошлу,  2020. годину.

За 2019.годину, признања Друштва лекара Војводине добило је 9 чланова и то: 7 њих је добило захвалнице, један лекар је добио диплому и један плакету.

Годишње награде се додељују, по једна за сваку категорију на нивоу целог Друштва лекара Војводине. Др Николета Ковачев, педијатар, члан Подружнице лекара Зрењанин добила Годишњу награду за заштиту народног здравља Друштва лекара Војводине. Др Николета Ковачев се као педијатар бавила децом са проблемима у развоју, лечила их, збрињавала и едуковала мултидисциплинарним приступом са својим тимом, како децу тако  и њихове родитеље.

Додељена и споменица поштованој колегиници Прим. др Роси Јелачић, нефрологу, која нас је на жалост прерано напустила.

За прошлу годину, због специфичне ситуације са Цовид инфекцијом није било могуће одржавати састанке уживо. Континуирана медицинска едукација се наставила кроз онлине тестове и онлине едукације. Новонастала епидемиолошка ситуација је захтевала и другачији приступ у професионалној али и административној организацији. Председништво Подружнице лекара Зрењанин је дало предлог ДЛВ-у да се установи нова награда – “Захвалница за ванредне ситуације”, у овом случају за допринос у борби против Цовид инфекције како појединцима, тако и установама. Предлог је на састанку Председништва ДЛВ у Новом Саду  усвојен.

Захвалнице за допринос у борби против Цовид инфекције за 2020-у годину  додељене су следећим здравственим установама:

Општој болници “Ђорђе Јоановић”, Специјалној болници за плућне болести “Др Васа Савић”, Заводу за јавно здравље у Зрењанину, Специјалној болници за рехабилитацију Русанда Меленци.

Такође, Домовима здравља “Др Бошко Вребалов” у Зрењанину, Житишту, Сечању, Српској Црњи и Новом Бечеју.

Захвалнице су добили и: Служба хитне медицинске помоћи у Зрењанину, Респираторни центар у Зрењанину, Одељење интерног, радиологије и анестезије Опште болнице у Зрењанину.

Појединачне захвалнице за допринос у борби против пандемије Цовид додељене су следећим лекарима: др Радивој Филипов (епидемиолог), др Светлана Попов, (епидемиолог), др Драган Тошић, (инфектолог), др Златко Папић (инфектолог), др Срђан Стевановић (инфектолог), др Милан Врањеш, (инфектолог), мр сци др Золтан Лазар, (интерниста).

Споменица је додељена поштованој др Жанки Субић, (епидемиологу), која је радећи у јеку епидемије оболела и на жалост  преминула од последица Цовид инфекције.

Scroll to Top