ХУМАНИТАРНОМ АКЦИЈОМ ДО ЛОГОПЕДСКОГ СЕТА

Захваљујући хуманитарној акцији радија „Клик ФМ“, која је покренута крајем маја ове године, Развојно саветовалиште Дома здравља „Др Бошко Вребалов“ Зрењанин добило је нов дигитални логопедски сет. Акцији се прикључио велики број наших суграђана и фирми, те је том приликом прикупљено 334.768 динара.

“Посебно бих издвојио Матеу Балани и Огњена Миловановића, двоје деце, који су уз несебичну подршку својих родитеља, одлучили да на своје рођендане позову госте који ће уместо поклона, донирати новац за куповину апарата. Сви смо били искрено дирнути. Поред њих, посебно бих се захвалио и предузетнику Стеви Кочалки, који је значајно допринео томе да се прикупи потребан износ новца за куповину логопедског сета”, истакао је Владимир Мушицки, главни и одговорни уредник Радија „Клик ФМ“.

Досадашњи апарат је био изузетно стар, често се кварио и потпуно изгубио кавалитет звука. Потреба за логопедским третманом је све већа. Зрењанинско Развојно саветовалиште покрива цео Средњобанатски округ и на месечном нивоу кроз логопедски третман прође око 500 деце. Савремени клинички-логопедски сет поседује дигитално сигнално процесирање, а дигитална обрада сигнала постала је стандард у рехабилитацији слушних и говорно-језичких поремећаја.

“Ми овде радимо у тиму, логопед, психијатар и педијатар, након чега усаглашавамо ставове свих нас у вези са проблемом које дато дете има. Апарат има вишеструку намену. Помоћиће деци да брже савладају артикулационе проблем, развијају фонематски слух и слушну пажњу која им је слаба, омогућава им да уоче језичке елементе које они пречују. Требало би да третмани убрзају сазревање гласова и корекцију погрешних изговора, да дете учи и освести правилан изговор сваког гласа и развије фонематски слух што ће касније деци помоћи у развоју способности читања и писања”, рекла је Зорица Стеванов, логопед Развојног саветовалишта.

Зрењанински Дом здравља захваљује свима који су учествовали у овој акцији, и организаторима и донаторима који су препознали поребу за улагањем и осавремењивањем Развојног саветовалишта.

Scroll to Top