NOVA VOZILA U HITNOJ SLUŽBI

NOVA VOZILA U HITNOJ SLUŽBI

Iz budžeta grada Zrenjanina izdvojeno je 7,2 miliona dinara za nabavku još četiri nova vozala za Službu hitne medicinske pomoći Doma zdravlja “Dr Boško Vrebalov”. U pitanju su četiri sanitetska vozila, dva sa nosilima i dva sa sedištima, namenjena za prevoz pacijenata koji su na dijalizi ili za pacijente koje treba prebaciti u neku medicinsku ustanovu tercijalnog stepena van Zrenjanina.

Gost na primopredaji vozila u zrenjaninskom Domu zdravlja bio je državni sekretar Ministarstva zdravlja Republike Srbije Ferenc Vicko koji je pohvalio trud lokalne samouptave da pomogne u zanavljanju starog voznog parka Doma zdravlja: “Nakon ove nabavke Zrenjanin je na prvom mestu po snabdevenosti vozilima, što i odgovara jednoj od najrazuđenijih opština u Banatu sa selima, od kojih neka imaju lekara samo dva puta nedeljno. Ovim vozilima mogu da reše sve hitne slučajeve, i da tako ispunimo zakonom predviđenu dostupnost medicinske službe i u manjim selima”, rekao je Vicko.

Sva četiri vozila su marke Dacia Lodgy, sa renoovim motorom koji se u praksi pokazao kao naisplatljiviji, konforna, ekonomična i sa svom potrebnom dodatnom opremom propisanom evropskim standardima.

Scroll to Top