ZA KRAJ GODINE NOVI STERILIZATOR I DVA AUTOMOBILA

Jednu od najuspešnij godina zrenjaninski Dom zdravlja završava nabavkom dva automobila i savremenim centralnim sterilizatorom – autoklavom. Svečanoj prezentaciji nove opreme prisustvovali su predsavnici grada Zrenjanina na čelu sa gradonačelnikom Čedomirom Janjićem, pokrajinski poslanik dr Predrag Matejin i predstavnik Dunav osiguranja Stanko Kasap.

Dunav osiguranje uručilo je Domu zdravlja „Dr Boško Vrebalov“ centralni sterilizator, a ta donacija vredna je 750 hiljada dinara. „Zahvaljujemo se Dunav osiguranju na ovako vrednom i modernom poklonu. Autoklav je namenjen na prvom mestu službama Dečije stomatologije i Pedijatrije za sterilizaciju instrumenata. Tokom dugogodišnje saradnje Dunav osiguranje je mnogo ulagalo u naš Dom zdravlja, samo u protekle tri godine uloženo je preko dva miliona dinara. Ovaj poklon je nama od izuzetne važnosti jer Dom zdravlja ima samo jedan ovakav aparat koji nije pokrio naše potrebe i ovaj novi sterilizator će dobro koristiti službama u kojima se zbrinjavaju deca“, rekao je mr Miodrag Subić, direktor Doma zdravlja.

U praksi Dunav osiguranja je da svojim donacijama pomažu ustanove koje su usmerene na decu. „Dunav osiguranje je društveno odgovorna kompanija i od svojih prihoda koje ostvaruje značajan deo daje u svrhe kao što je ova danas. Smatram da će svi građani našeg grada imati korist od ovakvog aparata. Nadam se da će ova, do sada vrlo uspešna saradnja biti nastavljena i u budućnosti i da ćemo biti u mogućnosti da pomažemo i drugim osiguranicima na ovaj ili sličan način“, naveo je Stanko Kasap, šef službe za prodaju Dunav osiguranja Zrenjanin.

Danas su predstavljena i dva nova automobila marke Dačija Sandero, koje je Dom zdravlja kupio za potrebe Polivalentne patronažne službe i Službe kućnog lečenja, čime je učinjen još jedan korak dalje u obnavljanju voznog parka svih mobilnih službi. Vrednost ova dva automobila je 2,2 miliona dinara.

Uz pomoć grada Dom zdravlje je uspeo i da zameni stolariju na zdradi Dečijeg dispanzera. Zamenjeno je 54 prozora i svetlarnik „Grad Zrenjanin dosta ulaže u Dom zdravlja, pre svega u renoviranje ambulanti. Drago mi je da smo uspeli da nađemo donatora uz čiju pomoć je zamenjen veći deo stolarije na zgradi dispanzera, a vrednost te investicije je 14 hiljada evra“, istakao je gradonačelnik grada Čedomir Janjić.

Scroll to Top