ПРОЈЕКАТ МИНИСТАРСТВА ЗДРАВЉА

Министар здравља др Златибор Лончар уручио је у петак, 29.11.2019. године уговоре о финансирању и реализацији пројеката  усмерених на унапређење квалитета здравствених услуга у примарној здравственој заштити за 83 дома здравља, укупне вредности 270.000.000 динара односно 2,3 милиона евра.

Уручујући директорима домова здравља уговоре о бесповратним финансијским средствима, министар др Златибор Лончар истакао је да је чврсто опредељење Министарства здравља да се квалитет здравствене услуге у примарној здравственој заштити додатно унапреди.

 

Међу потписницима уговора био је и дом здравља “Др Бошко Вребалов” Зрењанин коме је опредељено 2.830.000 динара за пројекат ”Боље превенција, него интервенција”. Циљ пројекта је повећање квалитета здравствене заштите и процента регистрованих женских особа укључених у циљани преглед за рано откривање рака грлића материце у општини Зрењанин. У оквиру пројекта реализоваће се 24 радионице у граду Зрењанину и насељеним местима општине на којима ће корисници добити све потребне информације о неопходности превентивних гинеколошких прегледа. За потребе реализације радионице биће припремљен едукативно – промотивни материја који ће садржати све потребне  информацијама о ризицима услед необављања  превентивних прегледа на рак грлића материце. Ради што бољег одзива корисника на радионице биће организована медијска кампања кроз интензивно информисање јавности о  активностима на пројекту, радионице, скрининзи у општини Зрењанин. У оквиру пројекта биће набављен колпоскоп који ће се користити као допунска дијагностика у превентивним прегледима.

Scroll to Top